Головна » 2015 » Листопад » 30 » ЛОГОПЕДИЧНІ ЗАНЯТТЯ 1 КЛАСИ
22:33
ЛОГОПЕДИЧНІ ЗАНЯТТЯ 1 КЛАСИ

Логопедичні ігри для дітей

    Для усунення дефектів і несформованість мовлення в поліклінічній практиці використовуються логопедичні ігри для дітей. Регулярні заняття повинен проводити кваліфікований фахівець. Можливо індивідуальне навчання, але частіше ігри та вправи організують в спеціальних групах. Саме під час ігрових занять досягаються найкращі результати. Логопедичні розвиваючі ігри складають основу лікувальних методик. Це пов'язано із збільшенням інтересу у дітей різного віку в міру введення змагальної мотивації. Ігрова діяльність для дитини є основою пізнавального процесу, сприяє розвитку властивостей особистості, готує до різних сторін дорослого життя. Традиційно логопедичні ігри для дітей використовуються для виховання, соціалізації дошкільнят і школярів. 

 

Види логопедичних ігор для дітей 

   Логопедичні розвиваючі ігри можуть бути різних видів. Найбільш часто використовують словесні, предметні, настільні, сюжетно-рольові. Важливе місце в практиці займають ігри для розвитку дрібної моторики кисті. Хоча такі заняття не є в строгому сенсі слова логопедичної грою для дітей, вони сприяють вирішенню деяких проблем мови. Гра повинна мати певну мету. Наприклад, сприяти розвитку нових навичок, закріпленню поставлених звуків, збільшенню словникового запасу. 
     Сучасні російські методичні рекомендації з логопедії створені з урахуванням загальносвітових тенденцій. Розроблено логопедичні ігрові завдання і вправи для дітей, сприяють розвитку і поліпшенню того або іншого навику. Так, використовуються логопедичні розвиваючі ігри для розвитку мовного дихання, для усвідомленого розрізнення фонетично близьких звуків мови, розвитку фонематичного слуху, граматичної будови мови, для диференціації змішуються звуків. За допомогою таких занять дитина зможе оволодіти новим словниковим запасом, закріпити навички грамотного письма, застосування орфограм в письмовій мові, а також поліпшити техніку читання. 
      Логопедичні ігри для дітей завжди проводяться за правилами з дотриманням умов і дидактичних завдань. Діти краще розвиваються, якщо гра носить змагальний характер. Крім того, успішні учасники занять повинні за підсумками гри отримати заохочення, приз або нагороду. Діти обожнюють логопедичні ігри. Але тільки в тому випадку, якщо педагог правильно визначив цілі завдань і вибрав найкращий варіант гри. 

  

Можливості логопедичних ігор для дітей 

     Найбільш часто гри використовуються у дітей 3-7 років. Основні порушення мови дошкільнят та учнів молодших класів, пов'язані з неправильним звукопроизношением . Логопедичні ігри для дітей сприяють формуванню правильної артикуляції, постановці кожного окремого звуку, закріпленню правильної вимови звуків у складах, словах, фразової мови.

  

Переглядів: 1059 | Додав: s3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0