Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Поїздка учнів в Кам`янець-Подільськ - Хотин-Кривче
16:16
Поїздка учнів в Кам`янець-Подільськ - Хотин-Кривче

14-15 жовтня учні 7-Б та 9-Б класів на чолі своїх наставників Морозюк О.І., Галандюк Г.М. та батьків здійснили цікаву дводенну екскурсію за маршрутом Кам’янець – Подільський Хотин- Кривче.

Усі ознайомились з історією цього фантастичного міста, яке належить до найкращих міст світу, завдяки мальовничому каньйону річки Смотрич та великої кількості архітектурних пам’яток. Побували у Петропавлівському кафедральному костелі (ХVІст.), дерев’яній церкві (ХVІІст.) і у неповторній Кам’янець – Подільській фортеці , яка була споруджена  для захисту від монголо – татар.  Також був перехід через Турецький міст, що сполучає Старе місто з “великою землею”. У цій фортеці був тричі  ув’язнений ватажок селянського руху Устим Кармелюк…

    Не менш цікавою була екскурсія Хотинською фортецею. ЇЇ називають “Сьомим чудом України”. Ця фортеця розташована у м. Хотин на Дністрі, що у Чернівецькій обл. Усі були приємно вражені  надзвичайними краєвидами цих місць.

І закінчувалась екскурсія відвідинами Кришталевих печер, що знаходяться у с.Кривче на Тернопільщині. Ця печера практично суха і є легкою для проходження. Особливістю печери є те, що у ній підвищена іонізація повітря і води, відсутність патогенних організмів.

  Усі присутні пройшли по печері 2,5 км. Це приблизно 1.5год. шляху у світі казки, де була голова Буйвола, Слона…

Стінки печери виблискують темно-коричневим гіпсом, гладенько відшліфованим стародавніми водами. 15 жовтня ввечері всі щасливі і приємно враженні повернулись додому…

Переглядів: 483 | Додав: sayt_shkoli | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0